Cum se schimba ata la kendama

Ata, sau sfoara unei kendama este cel mai abuzat element din punct de vedere fizic. Aceasta trebuie sa suporte socuri puternice in incercarea de a opri bila, care este deseori destul de grea (60-80 g), sa ajunga in capul cuiva sau sa o pierdem prin tufisurile din parc.

Voi prezenta aici numai procedeul de schimbare ata pentru o kendama de calitate medie – mare si nu voi povesti despre kendamele din bazar, cele care vin in plase de plastic si arata de parca ar fi produse din lemn de pluta. Acelea au si sfoara de slaba calitate, care se va rupe dupa nici 30 de minute de joaca.

inlocuire ata sfoara kendama

Asa cum spuneam, exista doua modele pe piata, care se diferentiaza prin modul de prindere a elementului cu 2 cupe de manerul principal. Un model este prevazut cu un pin (cui metalic gaurit) care fixeaza cilindrul acesta, iar pentru schimbarea atei nu sunt necesare mari eforturi. Sfoara este introdusa prin acest pin si i se face un nod, sau mai bine doua, la capatul celalalt, pentru a nu se putea desprinde. La capatul bilei, ar trebui sa aveti o margica de rezerva sau sa o primiti impreuna cu ata de rezerva. Introduceti ata prin exteriorul bilei pana iese prin capatul prevazut cu orificiu pentru spike (tunelul acela rotund). Atasati pe acel capat al sforii margica si faceti un nod. In mod normal nodul strans bine nu va permite margicai sa iasa, iar margica nu va permite sforii sa fie trasa prin gaura bilei.

Schimbare ata sfoara kendama

Cel de-al doilea model nu are acel pin din metal, ci are o simpla gaura, iar cilindrul este mobil (se poate rasuci in jurul manerului principal). Pentru a schimba sfoara la acest model de kendama este necesara indepartarea (scoaterea prin rasucire) a acestui cilindru cu 2 cupe, apoi trebuie eliminata sfoara veche si introdusa o sfoara noua. Mai intai prin gaura cilindrului, apoi prin gaura manerului principal. Faceti nod si asezati apoi cilindrul in locul original, rasucind putin. In felul acesta cilindrul va prind sfoara ca intr-o menghina si o va impiedica sa iasa.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *